The Dark Knight Rises Slot

Älskar du mystik och superhjältar? Då är The Dark Knight Rises Slot ifrån Microgaming verkligen något för dig. Här får vi återigen träffa på den välkända superhjälten Batman och den stad som han skyddar ifrån alla de onda skurkar som härjar runt där, Gotham City. The Dark Knight Rises Slot är naturligtvis baserad på filmen med samma namn som är en del av den trilogi som Christopher Nolan skapat. I det här spelet får vi återigen träffa på flera av de karaktärer som finns med i filmen, så som Bruce Wayne själv (Batman) James Gordon, Bane, och självklart Catwoman. Det finns gott om anledningar att ge sig in i en match med denna spännande och välgjorda slot. Nedan ska vi gå in närmare på hur spelet fungerar.

Handlingen utspelar sig så klart i Gotham City bland mystiska karaktärer och dunkla gränder. Här går ingen säker, men det finns gott om vinstchanser för dig som väljer att ge spelet en chans. Microgaming har här lyckats med att fånga in Gotham Citys mörka och spännande historia. Du kommer även att märka att spelet har inslag av sekvenser från filmen samt ett roligt bonusspel där Batman och Bane slåss mot varandra i animerad form. Bruce Wayne finns med dig genom hela spelet, därmed behöver du inte vara orolig över eventuella skurkar som kan dyka upp under spelets gång. Om du älskar Batman-filmerna kommer du garanterat att älska Dark Knight Rises Slot. Här finns dessutom en mängd vinstmöjligheter som kan få din spelkassa att växa!

Vinstlinjer och insatser

Dark Knight Rises Slot har ett klassiskt upplägg med 3 rader och 5 hjul. Här finns inga vanliga vinstlinjer, utan istället finns det 243 olika sätt att vinna på. Minimum antal mynt du kan satsa per linje är 1 och maximalt antal mynt du kan satsa per linje är 5. Myntvärdet i spelet sträcker sig från 0.01 till 0.05 och RTP ligger på 96,43 procent, vilket är en normal nivå. Symbolerna i form av Catwoman, Bane, John Blake, James Gordon och Miranda Tate har högst värde bland symbolerna. Utöver dessa finns även symboler i form av de klassiska kortspelssymbolerna J, Q, K och A. Det finns dessutom många roliga bonusfunktioner i spelet som du kan läsa mer om längre ned i denna recension.

Tema och grafik

Temat i The Dark Knight Rises Slot är som sagt baserat på filmen med samma namn som blivit en riktig succé i filmsammanhang. Detta är den senaste filmen om Batman. Sloten bjuder på samma spännande musik och du kan dessutom återse flera av karaktärerna från originalfilmen på spelplanen. Grafiken är delvis animerad, men består även av filmsekvenser och bilder från filmen, vilket skapar en mer levande spelupplevelse. Detta är dock ingen slot du ska spela om du är ute efter att bli på bra humör utan det är samma dunkla miljöer som du hittar i filmerna. Gotham City är både en vacker och skrämmande plats. Som vanligt lyckas Microgaming fånga exakt den känsla som filmerna skapar och om du är ett fan av Batman är denna slot ett måste.

Bonusfunktioner i The Dark Knight Rises Slot

Det finns gott om bonusfunktioner i det här spelet som till exempel en scatter-symbol och en wild-symbol. Wild-symbolen består av en flock animerade fladdermöss som helt plötsligt sprider sig ut över skärmen när du minst anar det. Detta ökar vinstchanserna betydligt då wild-symbolen ersätter vilken annan symbol som helst. Scatter-symbolen består av en bomb som exploderar och om den dyker upp tre gånger under samma snurr får du chansen att välja mellan free spins med antingen Batman eller Bane. När som helst kan dessutom Batman och Bane att börja slåss med varandra i en animerad fight. Du väljer vilken av figurerna som ska representera dig och ju fler sparkar och slag din karaktär får in, desto fler free spins får du. Jackpotten i spelet ligger på 1 780 000 mynt.

Positivt med The Dark Knight Rises Slot

The Dark Knight Rises Slot erbjuder imponerande grafik och ljud som speglar originalfilmen på ett strålande sätt. Vinstchanserna är stora och bonusspelet är ett intressant inslag som höjer stämningen. Inga klassiska vinstlinjer gör det enkelt att komma igång med spelandet.

Negativt med The Dark Knight Rises Slot

Insatsnivåerna i spelet är ganska låga, vilket kan skrämma bort en del spelare. Inga vinstlinjer kan vara en besvikelse för spelare som gillar att ställa in dessa manuellt.

Sammanfattning

The Dark Knight Rises Slot är ett spel för alla Batman-älskare. Om du tycker om spänning och mystik är detta helt klart en slot du bör prova på snarast. Här bjuds det på underhållning i världsklass och grafiken återspeglar temat i originalfilmen utmärkt. De korta filmsekvenserna skapar dessutom en mer levande spelupplevelse, vilket såklart är ett stort plus. Ett annat roligt inslag är bonusspelet där Batman och Bane helt plötsligt börjar att slåss med varandra i jakt på free spins. Detta är helt enkelt ett spel för dig som gillar Batman, spänning och roliga extrafunktioner. Vänta inte med att ge den här sloten en chans – låt Gotham City förtrolla dig och ta del av alla de vinster som denna spännande slot kan bringa!