Sportsbetting

Sportsbetting har funnits sedan urminnes tider i olika former. Innan internet fick sitt genombrott var det vanligt att att besöka spelbutiker och placera sina vad där. Detta blev också en samlingsplats där man kunde titta på matcherna och ha en trevlig stund. Nu med tillgången till internet spelar de allra flesta på nätet, där tillgång till spel finns dygnet runt. Du behöver inte anpassa dig efter några öppettider, utan spelar när du själv känner för det. På nätet har du dessutom tillgång till bonusar och ett större utbud av sporter och matcher. Läs vidare för mer information om sportsbetting!

Sportsbetting handlar helt enkelt om att gissa utgången på en match eller ett event. De flesta spelar på vem de tror kommer stå som vinnare när matchen är över. Idag finns det även mycket annat du kan spela på, exempelvis antalet hörnor i en match eller vem som kommer göra första målet. Du väljer själv vad du vill spela på och kan även kombinera olika bet. Oddsen är alltid satta på förhand av folk som jobbar med detta. De kollar på flera faktorer när de sätter oddsen, till exempel dagsform på lagen, skador och annat som spelar roll.

Hur spelar jag?

För att satsa på oddset behöver du skapa ett konto på en sajt som erbjuder detta. Det finns en uppsjö av spelbolag så det kommer inte vara några problem att hitta en sajt. Sedan behöver du bara göra din första insättning och välja ut vilka matcher du vill spela på. När du går till oddsavdelningen kommer du se alla pågående och kommande matcher som är möjliga att spela på. Du kommer också se oddsen på alla de alternativ som finns. Du klickar på de odds som du är intresserad av att spela på och då syns de på din spelkupong.

Så fungerar oddset

Som det nämndes innan är oddsen alltid förinställda och satta av någon som arbetar heltid med detta. Oddsen kan skilja sig mellan olika spelbolag så det är en bra idé att jämföra olika sajter innan du bestämmer dig för vart du ska spela. Oddsen på de svenska sajterna visas främst i decimalform. Ju större favorit ett lag är, desto lägre odds kommer de att ha. Om ett lag är storfavorit för att vinna matchen kanske de bara har ett odds på 1.10 gånger pengarna. Om du satsar 100 kronor får du då bara tillbaka 110 kronor vid vinst.

Sportsbetting – olika kombinationer och spel

Om vi tar exemplet ovan låter ju detta inte så lönsamt. Du vill kanske inte riskera att förlora 100 kronor för att vinna en tia. För att få upp oddset är det därför många som kombinerar matcher och tar ut flera på samma kupong. Om denna går in kommer du vinna betydligt mycket mer. Du kan såklart också lägga ett spel på det lag som har högre odds. Dock får du räkna med att det är mindre chans att den går in. Dock bör du alltid komma ihåg att det inte finns några säkra matcher i sport.

Sportsbetting – kategorier och speltips

Idag är utbudet av vad du kan spela på enormt och även om du inte är intresserad av fotboll eller ishockey kommer du säkerligen hitta någonting som passar. Du behöver inte ens spela på sport utan kan även spela på events. Du kan till exempel satsa på vem du tror kommer vinna Melodifestivalen eller ett presidentval. Om du känner att du inte är insatt i någon sport men ändå vill börja spela kan du läsa och ta hjälp av speltips. Det finns många sajter och bloggar där folk delar med sig av hur de tror en match kommer sluta.

Fotboll är den största sporten och därför är det lättast att hitta speltips om just det. Många är specialiserade på en liga, exempelvis den italienska eller engelska. Det finns även event som stryktipset varje helg där du spelar på 13 matcher och hoppas på att pricka in alla rätt. Något som också har blivit populärt är livebetting där du spelar samtidigt som matchen pågår. Oddset kommer då att ändra sig hela tiden beroende på vad som sker. Om ett lag tar ledningen kommer oddset för att de ska vinna matchen att sjunka. Då kan det kanske vara läge att spela på det andra laget.

Sammanfattning

Sportsbetting har funnits i alla tider och än idag kan du gå ner till närmaste spelbutik och lämna in ett tips för hand om du skulle vilja det. Det vanliga är dock att du spelar på nätet eftersom detta är betydligt smidigare. Det finns ett stort utbud av events och matcher så risken att du ska bli uttråkad är minimal. När du spelar på nätet bör du också ta chansen att utnyttja vissa välkomstbonusar som går att använda på oddset. Dessa kan göra att du antingen får lite mer pengar att spela för eller att du kan lägga några gratisbet utan risk.