Piggy Riches

I Piggy Riches träffar vi på ett par förmögna grisar som bjuder in dig till fest i sitt ståtliga hus. Här handlar allt om pengar och rikedom vilket du också kan se på symbolerna i sloten. Det är svenska spelleverantören NetEnt som står bakom denna sloten. Det är en av deras populäraste slotar och om du söker runt på internet så kommer du hitta flera videos med spelare som vinner stort på sloten. Det du ska hoppas på är att få fem stycken guldsäckar i rad. Då kan du räkna med att det rasslar till i kassan. Det är också en speciell slot eftersom att du själv får välja vilka free spins du vill ha. Mer om detta senare.

Det finns många faktorer som spelar roll när det kommer till Piggy Riches popularitet. En stor fördel med sloten är att du kan spela för så lite som 1,50 kronor per gång vilket betyder att pengarna räcker länge även med en liten budget. Dessutom har wild-symbolen en speciell funktion som kan ge dig extra vinster även i grundspelet. Plus att det som vi tidigare nämnde finns tre olika free spins där du själv väljer hur högt du vill satsa. Du kan göra ett nytt val varje gång du får en ny bonus. Detta är därför en slot som passar både för storspelare och för spelare som främst spelar för nöjets skull. Dessutom är grafiken otroligt snygg och inbjudande vilket så klart är ett plus.

Vinstlinjer och insatser

Piggy Riches följer mallen som de flesta moderna spelautomater och är uppbyggd med tre rader och fem stycken hjul. Det finns 15 stycken vinstlinjer, vilket är lite mindre än på många andra spelautomater. Det är dock anledningen till att det är möjligt att spela för så lite som 1,50 kronor per spin. För att välja vilken insats du vill spela med så använder du dig av knapparna som finns under spelplanen. Du kan ändra insatsen hur du vill och anpassa den efter den budget du har för tillfället. Spelet har också en inställning som gör att den snurrar automatiskt vilket innebär att du kan ta det lugnt och vänta på att vinsterna ska trilla in. Denna funktion kallas för “auto-spin”.

Tema och grafik

Piggy Riches handlar som du kanske redan har listat ut om ett par ovanliga grisar. Grisarna är mycket rika vilket avspeglar sig i alla symboler som finns i spelet. Det är bland annat sedlar, en börs, en säck med pengar och grisarna själva som snurrar förbi på hjulen. Samtidigt som hjulen snurrar så hör du coola effekter som till exempel grisljud och ljudet av en spelautomat som ger vinst. Det är roliga detaljer som höjer spelupplevelsen till något alldeles extra. Du hittar även de vanliga kortsymbolerna som betalar lägst i spelet. I bakgrunden av sloten ser du infarten till grisarnas fina och stora hus. Sloten har även en del fina animationer som ett pengaregn när du tar hem en större vinst.

Bonusfunktioner – Piggy Riches

Det finns två stycken bonusfunktioner i Piggy Riches som du ska hålla lite extra utkik efter. Den första är wild-symbolen som är enkel att känna igen eftersom det står texten “wild” på symbolen. Varje gång den kommer i en vinstlinje så dubblas din vinst. Det är därför en symbol som du bör hoppas dyker upp så ofta som möjligt. Det är också möjligt att få free spins i denna slot genom att snurra fram tre eller fler scatters. När det händer kommer du att få välja mellan tre olika bonusar. Den första ger dig 20 stycken free spins men ingen multiplikator. Den andra ger dig 15 free spins och 3 gånger pengarna. Den sista ger endast 9 free spins men hela 5 gånger pengarna.

Positivt – Piggy Riches

Det finns tre olika free spins att välja på så du kan själv välja om du vill spela säkert eller satsa mer. Du kan spela för så lite som 1,50 kronor per spin. Ett roligt tema med snygga animationer och roliga symboler.

Negativt – Piggy Riches

Det finns inget bonusspel vilket är önskat av många spelare. Grafiken är inte så modern som på många andra slotar.

Sammanfattning

Piggy Riches är en slot som fortfarande är populär trots att den nu har ett par år på nacken. Här får du sällskap av två stycken grisar som kommer att hjälpa dig i jakten på en förmögenhet. Det är en slot som har få men väldigt bra specialfunktioner. För det första finns det en wild-symbol som dubblar din vinst när den hamnar i en vinnande linje. För det andra finns det tre olika free spins där du kan få upp till gånger 6 i multiplikator. Grafiken är snygg men dock lite omodern, men det kan vi ha överseende med. Den lanserades ju ändå i 2010 så det är inte så konstigt. Denna slot passar dig som vill ha roliga bonusfunktioner och satsa lite mindre summor.