Football Star

Det har blivit dags att snöra på sig fotbollsskorna och vänta på att domaren blåser igång matchen. Som du kanske redan har listat ut på namnet så är det alltså fotboll för hela slanten som gäller i denna slot från Microgaming. Den brittiska spelleverantören är en av branschens absolut största och har levererat flera kända slots. Här stöter du på allt som förknippas med fotboll som en jublande publik, domaren och målvakter. Detta är den perfekta sloten att spela som uppvärmning innan du själv ska spela eller se Tv-match. Inte nog med att den är snygg och välgjord, den bjuder dessutom på otroligt stora vinstchanser. Läs vidare i vår recension för att lära dig mer om vad sloten har att erbjuda.

https://www.youtube.com/watch?v=SbRAzwOBMCA

Fotboll är världens största och populäraste sport och då är det inte så konstigt att en tillverkare som Microgaming väljer att göra en slot i samma tema. Är du ett fan av fotboll kommer du att älska sloten. Den har verkligen alla ingredienser som en fotbollsälskare vill ha. Även om du inte bryr dig om fotboll så mycket tycker vi att du ska ge denna slot en chans då den har ett otroligt roligt free spins-läge. Du kan få upp till hela 25 stycken free spins vilket du kan läsa mer om under bonusfunktioner. Den har även ett koncept med 243 vinstvägar, vilket många spelare föredrar istället för klassiska vinstlinjer. Det finns alltså många anledningar till att prova denna slot.

Vinstlinjer och insatser

När du först öppnar sloten kommer du att känna igen uppbyggnaden från de flesta moderna spelautomater. Football Star spelas med 5 rader och 3 stycken hjul. Det finns inga fasta vinstlinjer utan istället kan du vinna genom 243 olika vinstchanser. Det är ett koncept som Microgaming ofta använder sig av och som har blivit mycket populärt. Det innebär att tre matchande symboler endast behöver hamna på angränsande hjul från vänster till höger för att ge vinst. Det lägsta som du kan spela per spin är 5 kronor vilket är lite högre än på många andra slots. Är du en spelare som vill satsa mindre kanske du främst ska spela denna slot när du har en bonus som du kan utnyttja.

Tema och grafik

Det är fotboll som är temat för denna slot vilket givetvis namnet avslöjar. I bakgrunden ser du en stor fotbollsarena som är fullpackad med publik som väntar på att matchen ska börja. Symbolerna är alla fotbollsrelaterade och bjuder på saker som en matchtröja, en fotbollssko, en domare och en fotbollsplan. Sedan finns det även fem olika fotbollsspelare och det är dessa som ger högst utdelning. I bakgrunden hör du publikljud samtidigt som du spelar vilket verkligen förstärker känslan av att du befinner dig på en riktig arena. Det är inte den modernaste sloten på marknaden vilket syns på symbolerna. När du får in en vinst kommer de symboler som ingår i vinstvägen att börja blinka och röra på sig.

Bonusfunktioner i Football Star

I denna slot hittar du en wild-symbol vilket numera är ett givet inslag i de flesta spelautomater. Den har som vanligt uppgiften att ersätta alla de övriga symbolerna och ge dig största möjliga vinst. I denna slot kan wild-symbolerna komma staplade på varandra vilket innebär att de täcker hela hjulen. Detta är möjligt på de tre innersta hjulen. I sloten finns också free spins som du aktiverar om du får tre eller fler scatter-symboler. Den känns igen som den brinnande fotbollen. Som max kan du få 25 stycken free-spins om du får fem stycken scatter-symboler. Under bonusen aktiveras en funktion som heter Rolling Reels. Det innebär att hjulen snurrar vidare vid en eventuell vinst och du kan vinna flera gånger på samma snurr.

Positivt med Football Star

Wild-symbolen kan komma staplad på de tre mellersta hjulen vilket ger större vinstchanser. Free spins där du har chansen att vinna flera gånger på ett och samma snurr. Ett tema som är perfekt för alla som älskar fotboll både som spelare och åskådare.

Negativt med Football Star

Den lägsta insatsen per spin är 5 kronor vilket kan anses som högt av många spelare. Grafiken är lite omodern.

Sammanfattning

Football Star är sloten för dig som inte kan få nog av fotboll. Här träffar du på en rad olika fotbollsspelare plus allt annat som hör till en match. Här har du möjlighet att vinna stort både i grundspelet och på free spinsen. I grundspelet tack vare den staplade wild-symbolen och i free spinsen tack vare chansen till re-spins. Att vi rekommenderar denna slot främst till fotbollsfantaster kommer nog knappast som någon större överraskning. Det som är bra med denna slot är att du har möjlighet att spela den på mobilen, surfplatta och dator. Det spelar ingen roll om du har en Android eller iPhone, det fungerar lika bra oavsett vilken. Det innebär att du kan spela var och när som helst.