Evolution Slot

Evolutionen är den teori som de flesta ansluter sig till idag vad beträffar livets utveckling på jorden. De som tror på Adam och hans revben må göra det, men i Evolution Slot har den svenska spelutvecklaren NetEnt tagit inspiration ifrån Darwins utvecklingslära för att skapa sin videoslot. Evolution Slot är ett spel med massor av sköna animationer som gör spelet mycket underhållande bara att titta på. Naturligtvis är det ännu mer underhållande att spela det och Evolution Slot är en tacksam slot för dig som vill ha lite lagom spänning och härlig underhållning. Du kan inte bli stormrik i Evolution Slot, då det inte finns någon jättestor jackpott, men det kommer lagom stora vinster till dig med viss regelbundenhet. Den största vinsten under en bonusrunda är 44 000 mynt.

Evolution är rent tekniskt en traditionell videoslot med fem hjul, tre rader symboler och 25 fasta insats- och vinstlinjer, men där slutar likheterna med en vanlig videoslot. För det första snurrar hjulen åt “fel” håll. De encelliga tidiga liven lever i havet och de stiger uppåt mot ytan då hjulen snurras. För det andra genomgår djuren någon slags metamorfos då de deltar i en vinstkombination och blir till ett högre stående liv, vilket förvandlar dem till högre utbetalande symboler. Det finns två kategorier symboler som kommer upp på skärmen: de förhistoriska djuren och spelkortssymbolerna från 10 till Ess. Sedan finns förstås wild-symbolen som ersätter alla andra symboler utom scatter-symbolen som här är en free spins-symbol. Läs mer om spelet nedan!

Vinstlinjer och insatser

Spel från NetEnt brukar ofta ha ett antal fasta insatslinjer och så är det även i denna slot. Du spelar med 25 fasta linjer, men det behöver inte bli så dyrt då du kan spela med låga myntvärden. Du kan välja myntvärden från 0,01 till 0,50. Din absolut lägsta insats för en omgång blir då 0,25 euro. Du kan även reglera din insats med insatsnivåer mellan 1 till 10 mynt per linje. Din maximala insats för ett snurr blir då så mycket som 125 euro. Den högsta vinsten som går att få finns i bonusrundan då alla enkla organismer har genomgått en förvandling till ett högre stående liv. Med hjälp av den funktionen och med multiplikatorer kan du vinna upp till hela 44 000 mynt.

Tema och grafik

Temat i Evolution Slot är evolutionen och temat är mycket väl genomfört med många förhistoriska djurarter som dyker upp på hjulen. Alla symboler är animerade och rör på sig i olika sammanhang. I grundspelet är det lite grått, men får du tre, fyra eller fem free spins-symboler får du 10, 15 eller 20 free spins. Då stiger nämligen hela spelplanen upp närmare ytan, vilket ger ett vackert grönt skimrande ljus och musiken blir lugn och vacker. Nu börja evolutionen på allvar då symbolerna stiger en nivå i livstrappan varje gång de har varit med och bildat en vinnande kombination, även spelkortssymbolerna. Efter några snurr finns här bara den högst betalande djurarten och spelkortssymbolen för ess kvar på skärmen – det är då vinsterna blir stora.

Bonus- och specialfunktioner

Evolution är en enkel slot, avskalad med få specialfunktioner, men det är väl kompenserat med den fina grafiken och det som händer i bonusspelet där de lägre betalande symbolerna ändras till att bli högre betalande symboler. Egentligen finns här bara två specialsymboler och en bonusfunktion. Specialsymbolerna är wild-symbolen som är just texten wild. Den symbolen kan bara komma upp på hjul 2, 3, 4 och 5. Den andra specialsymbolen är spelets scatter-symbol. Dyker det upp tre eller flera sådana symboler någonstans på hjulen, det behöver inte vara på någon vinstlinje, får du mellan 10 till 20 free spins. Bonusspelet är just denna runda med free spins och då du har spelat upp dina gratissnurr kommer en meteor och slår ner i vattnet och du är i grundspelet igen.

Positivt med spelet

Spelidén med djuren som klättrar i evolutionstrappan är ett helt nytt upplägg som inte liknar något annat. Grafiken är väl genomarbetad och en rolig detalj är att symbolerna snurrar uppåt och stiger tillsammans med bubblor upp mot ytan. Små och mellanstora vinster kommer ofta.

Negativt med spelet

Det borde ha funnits utrymme för ett bonusspel som avviker från grundspelets struktur. Den högsta vinsten är inte särskilt hög.

Sammanfattning

Evolution Slot är en videoslot från NetEnt som släptes redan 2013, men som har uppdaterats för att kunna spelas mobilt. Temat är evolutionen och visar hur NetEnt tänker sig att utvecklingen av vårt tidiga liv på jorden har skett på ett roligt och underfundigt sätt. Sloten har fem hjul, tre rader symboler och 25 fasta vinstlinjer. Lägsta insatsen för en omgång är 0,25 euro och den högsta är 125 euro. Det finns två specialsymboler; wilds och scatters samt en bonusrunda som består av 10 till 20 free spins. Trots att sloten inte är purfärsk är den väl värd att spela och den passar extra bra för dig som vill ha en stunds skön avkoppling och som uppskattar enklare slots. Häng med i evolutionen och följ utvecklingen med egna ögon!