Dolphin Quest Slot

Dolphin Quest är en videoslot från Microgaming som kom ut på online casinon under 2013. Det är en videoslot med fem hjul, fyra rader symboler och med hela 50 insatslinjer. Anledningen till de många vinstlinjerna är helt enkelt att man har en “extra” rad med symboler. Delfinerna spelar en stor roll i denna slot, men det gör även andra havslevande djur. Du kommer att möta sjöhästar, bläckfiskar, havssköldpaddor och fiskstim. Det finns även några hjälpsamma specialsymboler med fina funktioner. En av dessa är wild-symbolen som är spelets logga. Den är som vanligt spelets joker och ersätter alla andra symboler utom scatter-symbolen. Scatter-symbolen tar dig till bonusrundan som ger dig ett visst antal free spins i Dolphin Quest Slot. Läs mer om spelet i vår recension här nedan!

Det är roligt att se att Microgaming har ansträngt sig för att ge spelarna ett helt eget bonusspel. Får du tre eller flera scatters, som är två guldfärgade delfiner, kommer du till bonusspelet som är en spelplan i miniatyr med bara tre hjul. Nu är det vinst varje gång för alla tre hjulen innehåller summor, det vill säga pengar för dig att vinna. Då alla tre hjulen stannat har du vunnit summan av de tre beloppen på den mittersta raden. Microgaming har även tänkt på spelare som gillar att spela på mobila enheter, det går fint att spela på en iPhone, på en iPad och på en Androidtelefon. Sloten har en RTP på 96,12 % vilket är godkänt med marginal.

Vinstlinjer och insatser

Spelet har många insatslinjer, hela 50 stycken och de är fasta vilket kan göra att din insats kan bli i dyraste laget men nej, även här har Microgaming tänkt på sina spelare och med hjälp av ett lågt myntvärde kan de flesta ha råd och spela på Dolphin Quest. Du kan ställa in myntvärdet i sju steg från 0,01 till 0,50. Med den lägsta myntvärdet blir din lägsta insats 0,50 mynt. Du kan, om du vill, spela med fem mynt per linje och då kan du satsa 250 mynt på ett snurr. De högsta vinsterna är jackpotten i grundspelet som är 12 500 mynt och motsvarande jackpott i bonusspelet är 150 000 mynt som sedan multipliceras med det myntvärde du spelar med.

Tema och grafik

Temat är 100 % maritimt, det handlar om livet under havsytan och då med särskild inriktning på delfiner. Det finns fyra symboler som innehåller delfiner. Det är loggan med en gulddelfin, det är wild-symbolen med två gyllene delfiner och det är bonussymbolen med två gulddelfiner. Sedan är den högst betalande symbolen två blå delfiner. Spelplanen har även den en blå bakgrund med blå undervattensklippor och lite gröna växter. Animationerna sträcker sig till att det stiger upp bubblor mellan havsdjuren samt att de rör på sig lite då de deltar i en vinnande kombination. Ljudet har lite av de karibiska öarna i sig, musik på oljefat, men medan hjulen snurrar hörs mest ett bubblade ljud som kan associeras till fiskarna och sköldpaddorna.

Bonus- och specialfunktioner

Det finns en hel del att hämta i fråga om bonusar och specialfunktioner i Dolphin Quest. Specialsymbolerna scatter och wild, den senare med flera funktioner. Bonussymbolen är två gulddelfiner med texten Bonus. Den kan bara komma upp på hjulen 2, 3 och 4 men med tre sådana öppnar du upp bonusspelet som är en minislot med bare tre hjul. Då hjulen i den startas ska du trycka på en stopp-knapp för att se vad du vunnit. Du får summan i mynt av de tre beloppen du ser på den mittersta raden. Om du får fyra eller fler scatter-symboler får du 10 alldeles gratis omgångar av Dolphin Quest. Wild-symbolen hjälper dig som vanligt att få vinnande kombinationer men du kan även få jackpotten med fem stycken wilds på en vinstlinje.

Positivt med spelet

Grafiken är i all sin enkelhet mycket bra och den karibiska oljefatsmusiken skapar tillsammans med grafiken en bra kombination. Det är mycket tillfredsställande att Microgaming har skickat med ett speciellt bonusspel som dessutom är både roligt och vinstgivande. Det är möjligt att vinna stora pengar.

Negativt med spelet

Trots den fina grafiken och tillhörande ljudmatta så känns spelet lite segt, det händer inte så mycket så det lämpar sig väl för att spela med auto spin.

Sammanfattning

Dolphin Quest är en traditionell videoslot från Microgaming med fem hjul fyra rader symboler och 50 vinstlinjer som är fasta. Temat är havslevande djur med fokus på delfiner. Du kan satsa så lite som 0,50 mynt på en omgång men du kan även satsa 250 mynt till värdet 0,50 i den valuta du spelar i. Det finns många specialsymboler och wild-symbolen har två funktioner, dels som joker men även som högt betalande symbol. Två blå delfiner är annars spelets bäst betalande symboler. Här finns även ett bonusspel i form av en minislot med tre hjul. På grund av att det finns flera specialsymboler så bjuder den här sloten på en hel del vinstchanser, den passar alltså den som tycker att det är roligt med vinster lite då och då.